Aktualności:

Jeździmy w każdy ostatni piątek miesiąca o 18:00, ruszamy ze Starego Rynku w Bydgoszczy (gdy rynek zamknięty to spod pomnika Kazimierza Wielkiego)

Main Menu

Rower jako sposób na odchudzanie

Zaczęty przez nowackaDor, Maj 20, 2016, 10:43:18

« poprzedni - następny »

nowackaDor

Hej, od tego roku planuję intensywnie zająć się jazdą na rowerze, ma być to mój sposób na odchudzanie, długo zastanawiałam się czy dieta czy ćwiczenia aby zrzucić parę kilogramów i padło na ćwiczenia :D
Pytanie mam do was ile musze śmigać na rowerze godzin tygodniowo, aby schudnąć?

AgaZ

Jest to sposob na odchudzanie jak każdy ruch ale bez diety sie nie obędzie,dieta + rower 4 razy w tygodniu z mojego doświadczenia pisze nie wiem jak inni

alajureczko

rower jako sposób na odchudzanie? hmm zależy jaką cześć ciała chcesz odchudzić :)

unibike 29r

rower górski .6 m cy minus 20kg,jazda codziennie wykluczając święta( no i minus kilkanaście stopni tez odpuszczałem).Na początku po kilkanaście kilometrów aż po ponad 100 w weekendy.minimalizujemy tłuszcze i cukry,raz na 2 tygodnie najlepiej w niedziele stosujemy lenistwo całodzienne i jemy wszystko na co mamy ochotę (słodycze do 16 tej)Jemy co 4 godziny a głoda między posiłkami zabijamy kapusta kiszoną ogórkami kiszonymi wodą mineralną .Bardzo ważne jest wygodne ubranie.+Słuchawki z ulubioną muzyką .

grmar

Ja w miesiąc jazdy rowerem schudłem 16 kilo!! Codziennie robiłem około 80km.  Bylo to w Tajlandii  pot w tym upale lał się zemnie strumieniami no i dieta, ryz kurczak i owoce.Czułem się wspaniale straciłem brzuch.Więc da się!

janeczek90

oczywiscie ze sie da, ale pamietaj o diecie i regularnej jezdzie, ustal ile km dziennie zrobisz, najlepiej 4 dni w tygodniu jezdzic.

kamil2

jak ludzie kupują rowerki do treningu w domu żeby ćwiczyć i schudnąć to na pewno będzie lepszy efekt na standardowy rowerze  ;D
NIELEGALNE POZYCJONOWANIE ZABLOKOWANE NA TYM FORUM

RobertJez

Według mnie rowerek stacjonarny to wyrzucenie pieniędzy w błoto, najlepiej sprawdzą się długie i intensywne wycieczki krajoznawcze na normalnym rowerze. Nie dość, że pooddycha się świeżym powietrzem to jeszcze przy okazji można zgubić kilka kg :)

Zielinski

No ale już lepiej rowerek stacjonarny niż żaden;)
NIELEGALNE POZYCJONOWANIE ZABLOKOWANE NA TYM FORUM

breworka

Bardzo popieram taką jazdę, ale nie zrozum mnie źle – to zabija przyjemność. To znaczy, jeśli jazdę na rowerze traktujesz jako narzędzie do odchudzenia: Dziś 60 kilometrów, jutro 40 kilometrów, pojutrze regeneracja, następnie 100 kilometrów itd. Masz ścisły plan i się go trzymasz – efekty z pewnością się pojawią. Jednak trzeba sobie zostawić margines przyjemności. Niekoniecznie jechać dla planu, ale by po prostu zobaczyć ciekawe miejsce.

minor

a ja jezdząc na rowerze schudłem dość szybko i nie powiem, żeby to był mój główny cel. Stawiałem na przyjemność i relaks a spadek diety to taki hmmm fajny skutek uboczny :)

KrzysztofBraciak

Cytat: Zielinski w Czerwiec 26, 2017, 09:40:07
No ale już lepiej rowerek stacjonarny niż żaden;)
ja jednak wolę zwykły roweryk pomiędzy nogi i na świeże powietrze niż na stacjonarnym w domu siedzieć.

vovja

O tyle jest ok rower stacjonarny że deszcz nie deszcz pedałujesz no i sobie ustawiasz obciazenie ale nadal wole jezdzic normalnie po dworze